Word Lid
menu
Word Lid

Home / Programma / Aandacht voor de noden van onze senioren

Aandacht voor de noden van onze senioren
Afdeling

De toename van het aantal ouderen in elke stad en gemeente begint een percentage aan te nemen waarbij de ouderen in sommige gemeenten en steden meer dan de helft van de bevolking uitmaken. Jabbeke blijft hierin niet achter. Onze gemeentelijke ouderen zullen in 2024 34% van de inwoners uitmaken.

Vlaams Belang Jabbeke pleit ervoor dat het gemeentebestuur van Jabbeke prioriteit geeft aan het bouwen van een eigen en betaalbaar woon- en zorgcentrum te Jabbeke. Dit pleit eerder in het belang van onze zwaar hulpbehoevenden dan een prestigieus nieuw gemeentehuis waaraan wij geen boodschap hebben. Dit project draagt bij tot het kwaliteitsvol leven voor een geboren en getogen inwoner uit onze gemeente.

Het sociale aspect hieraan verbonden is ook niet te verwaarlozen. Familie, kennissen en buren zullen vlugger een bezoek brengen omdat het niet ver afgelegen is. Dit fleurt de gemoedstoestand op voor beide partijen en draagt bij tot menselijke warmte. Tegelijkertijd zorgt dit voor werkgelegenheid in eigen streek.