menu
Word Lid
Opvolgingsvraag: Verkeerveiligheid en mobiliteit – dorpskernen en woonwijken - Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 03 november 2023




Aan de bevoegde schepen Mobiliteit Dhr. Geert Depree
Aan het College van Burgemeester en Schepenen
Aan de Algemeen directeur Mevr. Goele Brouckaert

Betreft:  

Opvolgingsvraag: Verkeerveiligheid en mobiliteit – dorpskernen en woonwijken - Jabbeke

Geachte,

Verwijzend naar mijn eerdere vraagstellingen met betrekking tot het algemeen politiereglement wegverkeer - invoering zone 30 in woonwijken en dorpskernen.

Verwijzend naar de verklaringen in de media tijdens deze legislatuur door de schepen Geert Depree met betrekking tot de verkeersveiligheid en mobiliteit in onze gemeente.

Verwijzend dat de gemeentediensten over vier mini-radartoestellen en negen snelheidspreventietoestellen beschikt om verkeerstellingen uit te voeren.

Vragen:

  • Kan de bevoegde schepen mij een overzicht bezorgen van het aantal snelheidsmetingen sinds de goedkeuring op de gemeenteraad van het algemeen politiereglement - invoering 30 zone - dorpskernen en woonwijken? Graag met vermelding van locatie.
  • Kan de bevoegde schepen mij een overzicht bezorgen van de meest problematische straten, met de bevindingen van de metingen en de concrete verdere aanpak om de verkeersveiligheid te verhogen?
  • Heeft de bevoegde schepen weet van handhaving door de Politiezone Kouter sinds de invoering van het algemeen politiereglement – invoering 30 zone – dorpskernen en woonwijken? Zo ja, graag een overzicht van de handhaving per locatie en de eventuele uitgeschreven boetes.



Met vriendelijke groet,

Reinhart Madoc
Gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF