menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Evaluatie en bijsturing kwaliteit gemeentelijke dienstverlening en contacten met inwoners - Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 05 april 2024




Aan de Burgemeester Dhr. Frank Casteleyn
Aan het College van Burgemeester en Schepenen
Aan de Algemeen Directeur Mevr. Goele Brouckaert

Betreft:  

Schriftelijke vraag: Evaluatie en bijsturing kwaliteit gemeentelijke dienstverlening en contacten met inwoners - Jabbeke

Geachte,

De Vlaams Belang fractie ontvangt signalen van inwoners over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeentelijke organisatie. Soms zijn deze signalen positief, maar ook vaak zijn er waaruit wij opmaken dat er ruimte is voor verbetering.

Om maar enkele voorbeelden op te noemen:

  • De respons van de gemeente op vragen van inwoners die niet, soms laat of afwezig was.
  • Meldingen over openbare ruimte komen vaak niet goed door, of worden bureaucratisch afgehandeld. En zelf merken we als fractie ook vaak dat antwoorden soms lang op zich laten wachten, inspraakprocedures en participatietrajecten door belanghebbenden heel anders worden beleefd, en het proces van de stukken soms niet in orde is.

De Vlaams Belang fractie heeft er alle begrip voor dat niet alles altijd in één keer goed gaat, en we zien gelukkig dat het ook in veel gevallen wel goed gaat. Echter, als het toch misgaat, levert een goede snelle correctie vaak ook veel waardering op.

Vragen:

  • Hoe weet het schepencollege of de inwoners tevreden zijn met de ervaren dienstverlening door de gemeentelijke organisatie, na een daadwerkelijk contact met de gemeentelijke organisatie?
  • Hoe beoordeelt en waardeert het schepencollege danwel de gemeentelijke organisatie zelf op de kwaliteit van de interactie met de inwoners? Hoe worden responstijden, en tevredenheid over de antwoorden of de reactie gemeten? Hoe wordt hierop gestuurd?
  • Hoe beoordeelt de gemeente de (ervaren) kwaliteit van de participatie-trajecten van de gemeente?

Hoe wordt ook hierop gestuurd?

  • Hoe behandeld de gemeente als een klacht of een slechte waardering wordt gegeven aan de klachtenafhandeling van de gemeente?



Met vriendelijke groet,

Reinhart Madoc
Gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF