Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Schriftelijke vraag: Inzameling - Landbouwfolies – Containerpark Jabbeke

Schriftelijke vraag: Inzameling - Landbouwfolies – Containerpark Jabbeke
Lokaal @ Vlaams Belang
AFDELING Jabbeke
Jabbeke08 juni ’19
Aan de bevoegde schepen voor Milieu Mevr. Claudia Coudeville
Aan het college van burgemeester en schepenen Jabbeke
Aan de algemeen directeur Dhr. Gabriel AckeBetreft: schriftelijke vraag -Inzameling - Landbouwfolies – Containerpark Jabbeke


Geachte,


De productie van landbouwfolie is zeer belastend voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat gebruikte folies correct worden ingezameld, ze zijn immers in veel gevallen perfect te recycleren.

De landbouwer is wettelijk verplicht om deze folies apart aan te bieden voor inzameling. De types die worden aanvaard zijn kuilfolie, wikkelfolie, loopfolie, ontsmettingsfolie, tunnelfolie, kunstmestzakken en veevoederzakken.

Deze materialen moeten door de landbouwer borstelschoon en samengebonden met een reep folie van hetzelfde materiaal, aangeboden worden.

Daar het schepencollege besliste om een gratis inzameling te organiseren van gescheiden landbouwfolies (dik/dun) op het containerpark op 19 juni 2019 en 26 juni 2019.

Volgende vragen:

  • Werden er in de voorbije legislatuur gratis inzameldagen georganiseerd?
  • Zo ja, hoeveel kilogram /ton landbouwfolies werden hierbij ingezameld?
    Graag opgedeeld per jaar en per type folie.
  • Wat gebeurt er met de andere types van folie (bijvoorbeeld noppenfolie of netten)? Belanden deze materialen uiteindelijk bij het restafval?Met vriendelijke groet,


Reinhart Madoc

Gemeenteraadslid