menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Lokaal zwerfkattenbeleid – Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 13 oktober 2023




Aan het College van Burgemeester en Schepenen
Aan de Algemeen Directeur Mevr. Goele Brouckaert

Betreft:  

Schriftelijke vraag: Lokaal zwerfkattenbeleid – Jabbeke

Geachte,

Het lokale zwerfkattenbeleid is essentieel voor het beheersen en verminderen van de zwerfkattenpopulatie. De Vlaamse overheid richt zich op sterilisatie, castratie en het verstrekken van voedsel en onderdak voor zwerfkatten, evenals het bevorderen van adoptieprogramma's.

Dit draagt bij aan het verbeteren van het welzijn van zwerfkatten, het voorkomen van overlast en het bevorderen van dierenwelzijn en volksgezondheid.

Net als vorig jaar verstuurde de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid de afgelopen maanden een bevraging naar elke gemeente of stad over hun lokale zwerfkattenbeleid.

Graag had de Vlaams Belang fractie Jabbeke die het dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt een antwoord op volgende vragen:

Vragen:

  • Heeft de gemeente Jabbeke deelgenomen aan deze bevraging? Zo ja, graag een afschrift. Zo, niet welke was de reden om het niet deelnemen aan deze bevraging?
  • Heeft de gemeente Jabbeke een speciaal meldpunt voor problemen met zwerfkatten? Zo ja, waar werd dit meldpunt geplaatst?
  • Hoeveel zwerfkatten werden al gemerkt (knip in het oor)? Graag een overzicht per jaar vanaf aanvang van deze legislatuur.
  • Hoe stimuleert de gemeente Jabbeke de sterilisatie van huiskatten?
  • Welk budget heeft de gemeente Jabbeke uitgegeven in 2023 tot op heden aan zwerfkattenbeleid? Graag een vergelijking met het uitgegeven budget van 2019, 2020 en 2021.



Met vriendelijke groet,

Reinhart Madoc
Gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF