menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Lokale sociale economie - Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 02 mei ’19




Aan de bevoegd schepen voor Middenstand Dhr. Jan Pollet
Aan de bevoegd schepen voor Financiën Mevr. Claudia Coudeville
Aan het college van burgemeester en schepenen Jabbeke
Aan de algemeen directeur Dhr. Gabriel Acke



Betreft: schriftelijke vraag – Lokale sociale economie - Jabbeke


Geachte,



Steden en gemeenten zijn bereid te investeren in lokale sociale economie, maar missen vaak de ervaring, kennis en schaalgrootte. Daarom kunnen steden en gemeenten ondersteuning krijgen van de Vlaamse overheid voor het ontwikkelen en uitoefenen van deze doelstellingen.

Lokale besturen kunnen van de Vlaamse Overheid een subsidie krijgen ter ondersteuning voor hun bijdrage aan de lokale sociale economie. Deze bestaat uit de ontwikkeling van een beleidsvisie op lokale sociale economie en het faciliteren van de samenwerking met en tussen de sociale economie.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moesten de begunstigden in hun strategische meerjarenplanning aangeven via welke doelstellingen of actieplannen ze bij deze Vlaamse beleidsprioriteit zullen uitwerken op het vlak van de lokale sociale economie en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De doelstellingen omvatten minimaal een jaarlijkse actie die de netwerking op het grondgebied bevordert en een jaarlijkse actie die bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale sociale economie.

Het maximale budget dat werd voorzien voor 2014 en 2015 was 1.850.000 euro.

Er werd een intergemeentelijke samenwerking onder leiding van Brugge, in samenwerking met de gemeenten Beernem, Blankenberge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke voor een bedrag van 100.000 euro afgesloten.


Hierbij volgende vragen:

  • Welke acties of doelstellingen werden ondernomen te Jabbeke?
  • Welke was het bedrag dat werd toegekend aan de gemeente Jabbeke naar aanleiding van dit samenwerkingsverband voor 2014 en 2015?
  • Welke acties of doelstellingen voorziet de bevoegd schepen voor Middenstand tijdens de komende legislatuur?
  • Welke is het bedrag dat in de gemeentelijke begroting wordt voorzien voor het jaar 2019?
Met vriendelijke groet,


Reinhart Madoc

Gemeenteraadslid

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF