menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Nieuw vervoersplan van De Lijn - Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 03 februari 2024




Aan de bevoegde schepen voor Mobiliteit Geert Depre
Aan het College van Burgemeester en Schepenen
Aan de Algemeen Directeur Mevr. Goele Brouckaert

Betreft:  

Schriftelijke vraag: Nieuw vervoersplan van De Lijn - Jabbeke

Geachte,

Sinds 6 januari is het veelbesproken nieuwe vervoersplan van De Lijn van kracht. Het gaat om de grootste aanpassing ooit aan het bus- en tramnet. Het aangepaste net werd door De Lijn opgelegd aan de vervoersregio’s, waarin ook afvaardigingen van de lokale besturen zetelen.

Nadien werden deze plannen op de gemeenteraden ter stemming voorgelegd. Uit de vele reacties in de pers blijken talloze problemen voor gebruikers van het openbaar vervoer.

Sommigen zagen hun vertrouwde bus of tram verdwijnen, anderen moeten plots honderden meters te voet langs drukke wegen naar een andere halte, … Sommige lokale besturen hebben proactief gehandeld. Zij hebben, bijvoorbeeld, infosessies georganiseerd voor hun inwoners om de impact van het vervoersplan uit te leggen. Dit soms aangevuld met infosessies over het gebruik van de app van De Lijn. Dit was onder meer het geval in het Oost-Vlaamse Evergem.

Vragen:

  • Organiseerde onze gemeente zo’n infosessie? Zo ja, wat werd hierin meegedeeld, hoe groot was de opkomst en zal zoiets nog herhaald worden?
    Zo nee, waarom niet en is het schepencollege bereid om zo’n infosessie alsnog organiseren?
  • Zijn er bij het schepencollege klachten van inwoners over de aanpassingen aan het openbaar vervoer gemeld? Zo, ja, graag een overzicht.



Met vriendelijke groet,

Reinhart Madoc
Gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF