menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Stand van zaken - aanbod tijdelijke huisvestiging van noodwoningen, crisiswoningen en doorgangshuizen -Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke
19 maart 2020




Aan de Voorzitter BSCD Dhr. Paul Storme
Aan het de Adjunct-Directeur Mevr. Katrien Vandewalle
Aan het college van burgemeester en schepenen Jabbeke
Aan de algemeen directeur Dhr. Gabriel Acke



Betreft: Schriftelijke vraag - Stand van zaken - aanbod tijdelijke huisvestiging van noodwoningen, crisiswoningen en doorgangshuizen -Jabbeke


Geachte, Voorzitter


Uit een recent evaluatierapport van het Steunpunt Wonen blijkt dat het gebrek aan noodopvang en andere herhuisvestingsmogelijkheden nog altijd een groot knelpunt is in de woningkwaliteitsbewaking. Huurdersorganisaties stippen dit zelfs aan als het meest prioritaire punt om aan te pakken. Het is de schakel waarmee het woningkwaliteitsbeleid staat of valt. Een actieve woningkwaliteitsbewaking vraagt immers om een voldoende opvangcapaciteit en een adequate begeleiding naar een duurzaam woonalternatief. De onzekerheid over de tijdelijke opvang en/of de definitieve herhuisvesting vergroot ook de drempel van een bewoner om een melding over woningkwaliteitsproblemen te doen. Het kan immers betekenen dat de bewoner, als resultaat van een melding over woningkwaliteitsproblemen, zijn woning moet verlaten zonder alternatieve huisvesting.

Veel gemeentebesturen hebben een bepaald aanbod in tijdelijke huisvesting, zoals noodwoningen, crisiswoningen en doorgangswoningen.

Hierbij had ik van u als bevoegd schepen een antwoord op mijn volgende vragen:

  • Hoeveel noodwoningen zijn er vandaag in de gemeente Jabbeke? Wat is de gemiddelde bezetting? Graag een overzicht voor de jaren 2013 tot en met 2019.
  • Hoeveel crisiswoningen zijn er vandaag in de gemeente Jabbeke? Wat is de gemiddelde bezetting? Graag een overzicht voor de jaren 2013 tot en met 2019.
  • Hoeveel doorgangswoningen zijn er vandaag in de gemeente Jabbeke? Wat is de gemiddelde bezetting? Graag een overzicht voor de jaren 2013 tot en met 2019.

Met vriendelijke groet,


Reinhart Madoc

Gemeenteraadslid

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF