menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Stand van zaken uitbouw ANPR-netwerk Politiezone Kouter

AFDELING Jabbeke
Jabbeke 11 mei ’19




Aan de Hoofdcommissaris Korpschef
Lokale Politie Kouter
Kris Depovere



Betreft: - Stand van zaken uitbouw ANPR-netwerk Politiezone Kouter -


Geachte,

Gelet op de aanhoudende inbraken in voertuigen en woningen die het Vlaams Belang via diverse media mocht vernemen op het grondgebied Jabbeke.

Gelet op het persartikel van Het Laatste Nieuws dd. 22 september 2018 waarin werd aangekondigd dat de Politiezone Kouter volop werk maakt van haar ANPR-netwerk, een netwerk van vaste camera’s met nummerplaatherkenningen waarbij deze camera’s moeten meehelpen met het oplossen van woninginbraken en andere misdrijven.

Had ik graag een stand van zaken desbetreffende de uitbouw ANPR- netwerk Politiezone Kouter en meer specifiek op het grondgebied Jabbeke.

Met vriendelijke groet,


Reinhart Madoc

Gemeenteraadslid

Geachte meneer Madoc,

De politiezone Kouter heeft geïnvesteerd in 7 vaste en 2 mobiele ANPR-camera’s. De vaste camera’s werden allemaal geplaatst aan de op- en afritten van de autosnelwegen die onze zone doorkruisen. Van de 7 vaste camera’s zijn er ondertussen 5 operationeel. In Jabbeke werkt de camera voor de mensen die via de Stationsstraat binnen- of buitenrijden wel, de camera’s ter hoogte van het rondpunt van de OKAY wachten nog op de aansluiting door Fluvius.

De mobiele ANPR-camera’s worden in de ganse zone ingezet.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet

Kris DEPOVERE | Korpschef

Hoofdcommissaris

Constant Permekelaan 8 | 8490 Jabbeke

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF