menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Stand van zaken -Website en mobiele applicaties gemeente Jabbeke - Conformering Europese richtlijn
AFDELING Jabbeke
Jabbeke
28 maart 2020




Aan de bevoegde schepen voor personen met een beperking Dhr. Geert Depree
Aan het college van burgemeester en schepenen Jabbeke
Aan de algemeen directeur Dhr. Gabriel Acke



Betreft: Stand van zaken -Website en mobiele applicaties gemeente Jabbeke - Conformering Europese richtlijn


Geachte, Schepen

Om te verzekeren dat websites en apps van overheden in de toekomst ook toegankelijk zouden zijn voor mensen met een visuele, auditieve of motorische beperking, werd op 22 december 2016 een Europese richtlijn webtoegankelijkheid van kracht. De richtlijn stelt toegankelijkheidseisen aan websites en mobiele toepassingen die overheidsinstanties verstrekken en die essentieel zijn voor de participatie van burgers in de economie en de samenleving. De verplichtingen van de richtlijn werden voor Vlaanderen vervat in het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

Verwijzend naar uw beleidsdomein (Beleidsplan 2019 –2024) voor personen met een beperking waarin wordt verwezen naar “een krachtige dienstverlening met een intensere en meer uitgebreide communicatie bij de dienstverlening waarbij de moderne digitale technieken aan bod komen” had ik graag van de bevoegde schepen dan ook een concreet antwoord op volgende vragen.

Vragen:

  • Is de website en de mobiele applicatie van de gemeente Jabbeke reeds geconformeerd aan deze nieuwe toegankelijkheidsvereisten?
  • Zo, niet, heeft u als bevoegde schepen een streefdatum vooropgesteld om alsnog te voldoen aan deze nieuwe toegankelijkheidsvereisten? Zo, ja, de welke?



Met vriendelijke groet,


Reinhart Madoc

Gemeenteraadslid

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF