menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Stijging verkeersslachtoffers - Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 01 april 2024




Aan de bevoegde schepen voor Verkeersveiligheid en Mobiliteit Dhr. Geert Depre
Aan de bevoegde schepen voor Wegeninfrastructuur Dhr. Chris Bourgois
Aan het College van Burgemeester en Schepenen
Aan de Algemeen Directeur Mevr. Goele Brouckaert

Betreft:  

Schriftelijke vraag: Stijging verkeersslachtoffers - Jabbeke

Geachte,

Verkeersveiligheid op en rond onze gemeentewegen is voor de Vlaams Belang fractie steeds een prioriteit hierbij verwijzend naar de diverse tussenkomsten, toegevoegde agendapunten, schriftelijke vragen tijdens deze legislatuur en is één van onze speerpunten door in te zetten op een veilige inrichting van onze wegen, met toegankelijk oversteekplaatsen en overzichtelijke kruispunten. Vooral op de routes waar onze scholieren en andere zwakke weggebruikers fietsen of wandelen. Vandaar dat het belangrijk is dat we moeten blijven in goed onderhoud en een veilige infrastructuur van de wegen.

De Vlaams Belang fractie is daarom ook geschrokken van de toename van verkeersslachtoffers in Jabbeke zoals genoemd in het artikel ‘Steeds meer kwetsbare weggebruikers betrokken bij zware ongevallen Jabbeke’ van het Laatste Nieuws verschenen op 31 maart 2024.

Naar aanleiding van deze berichtgeving volgende vragen aan het schepencollege en meer bepaald de bevoegde schepen voor verkeer en mobiliteit Dhr. Geert Depre en bevoegde schepen voor wegeninfrastructuur Dhr. Chris Bourgois.

Vragen:

  • Zijn de bevoegde schepenen en het schepencollege bekend met het artikel van het Laatste Nieuws ‘Steeds meer kwetsbare weggebruikers betrokken bij zware ongevallen Jabbeke ‘ verschenen op 31 maart 2024?
  • Zijn de bevoegde schepenen en het schepencollege in het bezit van de specifieke data voor de gemeente Jabbeke? Zo ja, graag een afschrift. Zo neen, stellen wij voor om alsnog deze cijfers via VIAS INSTITUTE te willen opvragen.
  • Op welke type infrastructuur (weg, fiets- of voetpad, spoor) en op welke wegtypen (gemeentelijk, provinciaal en nationaal) zijn de verkeersslachtoffers gevallen?
  • Zullen de bevoegde schepenen en het schepencollege een herijking opstarten van hun mobiliteitsvisie naar aanleiding van de stijging van verkeersslachtoffers te Jabbeke? Zo ja, op welke manier en binnen welke timing? Zo neen, om welke reden niet?



Met vriendelijke groet,

Reinhart Madoc
Gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF