menu
Word Lid
Schriftelijke vraag: Subsidieoproepen - Beleidsdomein Financiën en Begroting – Jabbeke
AFDELING Jabbeke
Jabbeke 28 september 2023




Aan de bevoegde Schepen Financiën Mevr. Claudia Coudeville
Aan het College van Burgemeester en Schepenen
Aan de Algemeen Directeur Mevr. Goele Brouckaert

Betreft:  

Schriftelijke vraag: Subsidieoproepen - Beleidsdomein Financiën en Begroting – Jabbeke

Geachte,

Subsidies bieden gemeentebesturen de broodnodige financiële middelen om te investeren in verschillende domeinen zoals infrastructuur, sociale voorzieningen, milieu-initiatieven, culturele evenementen en onderwijsvoorzieningen. Door de financiële steun kunnen lokale besturen het welzijn van hun inwoners verbeteren, de levenskwaliteit verhogen en de lokale economie stimuleren.

Naast de algemene werkingssubsidies aan lokale besturen (bijvoorbeeld via het Gemeentefonds) wordt heel vaak aan de hand van subsidieoproepen gewerkt waar (minstens) lokale besturen kunnen aan deelnemen.

Hierover had ik graag een antwoord op de volgende vragen voor het beleidsdomein Financiën en Begroting.

Vragen:

  • Kan de bevoegde schepen mij een omlijsting geven van de verschillende subsidieoproepen in het beleidsdomein financiën en begroting, waaraan zij in haar departement heeft deelgenomen vanaf de aanvang van deze legislatuur tot heden die door de Vlaamse overheid werd gelanceerd? Graag met vermelding van het jaartal.
  • Kan de bevoegde schepen mij een omlijsting geven van de verschillende subsidieoproepen in haar beleidsdomein financiën en begroting die door de Vlaamse overheid werden goedgekeurd tijdens deze legislatuur tot heden? Graag met vermelding van het jaartal.



Met vriendelijke groet,

Reinhart Madoc
Gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF